Aquest certamen, nascut de l’esperit de compromís llegat per la Núria Masafrets, vol oferir un punt de trobada pedagògic entre poesia i música. Es tracta de generar un espai on persones de qualsevol edat que no tenen el català com a llengua materna puguin tenir l’opció de crear i mostrar les seves poesies, rebent un acompanyament. Aquest acompanyament i suport del procés creatiu vindria de la mà d’associacions i entitats on l’ajuda mútua és la base del creixement entre persones de diferents procedències. 

La primera fase s’iniciarà amb les inscripcions, que s’hauran de fer abans del 13 de maig del 2021 per un correu electrònic al [email protected] indicant nom i cognoms, telèfon, email i entitat de procedència. El termini de lliurament de les poesies serà el 13 de maig del 2021, també via correu electrònic i en format PDF. Un equip de voluntaris llegirà els textos i oferirà a cadascú un comentari amb impressions i suggeriments de tornada. D’entre tots els poemes rebuts, es farà una preselecció dels deu finalistes.

En una segona fase, l’alumnat i professorat de l’Aula de Música Masafrets triarà quatre d’aquests deu poemes per a musicar-los. El procés de musicalització es farà dins de l’horari lectiu del centre i mitjançant tallers complementaris, on es compartiran eines per crear música a partir de la paraula. A més a més, es posarà música a un text de la Núria Masafrets. 

Per finalitzar, es farà un concert de cloenda on hi participaran els músics implicats de l’Aula. També es farà entrega d’un llibret il·lustrat per l’artista plàstic Ruben Bravo amb els deu poemes preseleccionats, així com el text de la Núria Masafrets, les partitures de les cinc composicions i un diari de tot el procés.

BASES – CARTELL