250è Aniversari del seu naixementmozart petit web

Aprofitant el 250è aniversari del naixement de Mozart, l’Aula de Música Masafrets va voler donar a conèixer Mozart i la cultura musical en general als nois i noies d’una manera amena, fomentant l’esperit de recerca i investigació entre els joves. Implicant els pares a treballar conjuntament amb els seus fills i fomentant les noves tecnologies com a eina de treball.

El projecte Qui era Mozart? es va dividir en tres parts: un concurs per descobrir la vida d’aquest compositor, l’espectacle infantil Mozart, viatge al 1756, el concert de cloenda i el sorteig entre els participants del concurs.

CONCURS

El concconcurs mozart weburs Qui era Mozart?, estava  obert a nois i noies de 4 a 16 anys.

Durant 15 setmanes, del 25 de  febrer a l’11 de juny, van haver de descobrir la resposta d’una pregunta relacionada amb la vida de Wolfgang Amadeus Mozart.

Aquesta pregunta la podien trobar i consultar a diferents indrets de la ciutat que tenien una zona habilitada amb llibres sobre aquest compositor, com ara la biblioteca Pompeu Fabra, la biblioteca de la Caixa Laietana, la llibreria Robafaves, la llibreria Actua, l’Aula de Música Masafrets i a internet.

També podien trobar la pregunta a la revista gratuïta Tot Mataró, al programa La Fàbrica de Televisió de Mataró, a la llibreria El Tramvia, al web del Tecnocampus de Mataró, a l’Aula de Música Masafrets i al seu web.

Havíem previst la participació en el concurs d’uns cinquanta joves de Mataró. Les perspectives es van superar, i l’interès pel concurs va ser molt gran, s’hi van inscriure 156 nens i joves que cada setmana contestaven a la pregunta a traves d’internet o directament a l’Aula de Música Masafrets.

La majoria d’inscrits eren de Mataró, però també n’hi havia d’Argentona, Barcelona, Cardedeu, el Masnou, Malgrat de Mar i Santa Susanna.Cal destacar també la inscripció en el concurs de tota una classe de 6è de primària d’una escola de Mataró.

ESPECTACLE INFANTIL  Mozart, viatge al 1756

Aquest emozart webspectacle consistia en una  representació de petites escenes de  la vida de Mozart i la interpretació musical de fragments de  les seves obres més conegudes.

L’espectacle estava protagonitzat per unes 20  persones entre intèrprets i actors, entre els quals hi havia professors i alumnes de nivell avançat de l’Aula de Música Masafrets.

La producció, direcció i adaptació del text va ser  a càrrec de Pepita Masafrets.

Durant el concurs 2005-2006, es va representar en quatre indrets: el 27 de febrer, a l’Aula de Música Masafrets, com a inauguració del concurs; el 25 d’abril, a la biblioteca pública Pompeu Fabra de Mataró; el 18 de maig, a la biblioteca de la Caixa Laietana de Mataró, i el 27 de maig, a la llibreria Actua de Mataró.

Durant el curs 2006-2007, l’espectacle es va obrir a les escoles de la ciutat, les representacions es van fer al Teatre Casal de Mataró, i hi van assistir vuit escoles de la nostra ciutat.

CONCERT DE CLOENDA I SORTEIG

El concert en què es van iconcert mopzart 1 webnterpretar obres de Mozart va ser a càrrec de professors i alumnes de l’Aula de Música Masafrets, de la Jove Orquestra Iluro i dels alumnes de violí Suzuki.

Amb els solistes Ariadna Rodríguez, al violí; Diego Javier Lorente, al clarinet, i la soprano Susanna Crespo. Per presentar el concert i dirigir el sorteig vam tenir la col·laboració d’Espartac Peran, periodista de TV3.

El sorteig es va fer en acabar el concert de cloenda, entre els concursants que havien contestat bé a  totes les preguntes del concurs.