L’Aula de Música Masafrets va participar en el concert titulat “Els quatre elements”, al Palau Sant Jordi de Barcelona

Aquest concert, va tenir lloc, el dissabte 29 de març de 2008, a les 6 de la tarda.15 Anys ACEM Palau Sant Jordi

4.000 alumnes de 69 escoles de música de diferents punts de Catalunya van tocar, cantar i ballar amb motiu de la celebració del 15è aniversari de l’Associació Catalana d’Escoles de Música.

Les onze obres que es van interpretar van ser creades pel compositor i pianista Albert Guinovart, que, a més a més, va participar en el concert acompanyant els alumnes amb el piano. Per altra banda, el director musical va ser el compositor i director d’orquestra Salvador Brotons.

Aquestes onze obres es dividien per seccions instrumentals i cada secció representava un element (corda la terra, vent l’aire, percussió el foc i veu l’aigua). Finalment, hi va haver una obra conjunta que feia referència als quatre elements.En les quatre obres de veu, Albert Guinovart va adaptar lletres del poeta Miquel Desclot.

Per cada secció instrumental es va escollir un grup musical amb una consolidada trajectòria professional per tal d’assajar els temes amb els alumnes i tocar amb ells durant el concert.

Aquests grups eren: -Corda: Virus String Quartet -Percussió: Tactequeté -Vent: Spanish Brass Luur Metalls -Veu: Vox Alba

Durant les setmanes prèvies al concert es van celebrar quatre trobades per seccions instrumentals a diferents punts de Catalunya: percussió a Girona, vent a Reus, corda a Lleida i veu a Barcelona. La funció d’aquestes trobades era assajar les obres, treballar amb el director musical, participar en la classe magistral que els oferien els grups esmentats anteriorment i conèixer i intercanviar experiències amb altres músics.

L’any 2008 va ser per a l’ACEM un any molt especial, ja que era el seu quinzè aniversari i ho volia celebrar mitjançant una activitat en què poguessin participar tots els alumnes de les escoles de música que formen part de l’associació.

Al concert s’hi van inscriure 4.000 alumnes d’instrument, cor o dansa d’edats compreses entre els 7 i els 75 anys.

L’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) és una associació sense ànim de lucre que actualment engloba 110 escoles de música i dansa de tot Catalunya, amb l’objectiu de coordinar esforços, intercanviar experiències i elaborar projectes que beneficiïn i garanteixin la qualitat de l’ensenyament musical.