Helena Rodíguez

Professora de Viola, violí i viola Suzuki, sensibilització 4-5, directora de l’orquestra d’adults.

Comença a estudiar violí amb el Mètode Suzuki a l’edat de tres anys amb la professora Montse Ciurans. Al cap de vuit anys descobreix el seu instrument principal, la viola, amb Maria Joan. Ingressa al centre integrat en música Oriol Martorell. Obté el títol de Grau Professional al Conservatori de Badalona, amb la professora Montserrat Vallvè.

Actualment estudia l’últim curs de interpretació clàssica i contemporània de la viola a l’ESMUC, amb el professor Yuval Gotlibovich.

Quant a experiència orquestral s’inicia amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya –de la qual en forma part encara avui en dia–, i d’altres com la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, l’Orquestra Germinans o la Master Simphony Orquestra. Actualment amplia la seva formació en Jazz, Flamenc  i tradicional a l’Esmuc.

Ha col·laborat en la gravació dels treballs de diversos grups de la província, en  formacions d’acústic, Relk, Goliat, Ebri Night, EdTulipa…

En el camp de la docència, és professora de viola, violí i viola Suzuki, sensibilització. Està també desenvolupant la seva tesi, El llenguatge a través del joc, a l’Aula de Música Masafrets. També és professora titulada de viola Suzuki a l’escola Sumi de Barcelona, escola especialitzada en el Mètode Suzuki.

A part de la música i la pedagogia esta molt interessada en la gestió cultural, per tal de popularitzar la música clàssica a Mataró.