Pepita Masafrets

Professora de guitarra, conjunt instrumental, llenguatge i roda d’instruments

Ja des de petita tenia molt clar que volia ser professora de música. Als 6 anys va començar a estudiar guitarra al Conservatori del Liceu amb el professor Juan Francisco Garrido, amb el que va acabar els estudis superiors i va obtenir la llicenciatura l’any 1977. Posteriorment, va estudiar amb el guitarrista Xavier Coll, al qual està molt agraïda perquè li va fer descobrir una manera nova d’enfocar les classes de guitarra.

La pedagogia és un tema que sempre l’ha preocupat molt, per això al llarg de la seva vida he assistit a molts cursos tant de pedagogia de l’instrument com del llenguatge musical, i a master class amb guitarristes com Manuel Barrueco, José Tomás…

De l’any 1977 al 1997, va treballar a l’escola Cor de Maria, com a professora de música a secundària, impartint també els crèdits variables de guitarra i conjunt instrumental. Des de l’any 1978 és directora i cofundadora juntament amb l’Alba Masafrets, de l’Aula de Música Masafrets on imparteix  també classes de guitarra, conjunt instrumental, sensibilització i llenguatge musical, organitzant la participació als diferents Festivals de Música dels Joves Europeus, sent també la directora dels diferents espectacles que s’organitzen cada any a l’escola.

Va ser vocal de la junta i cap de la Zona1 de l’ACEM (Associació Catalana d’escoles de música) de l’any 2003 al 2005.

Des del curs 09-10 fins el 14-15 va treballar  a l’Escola Municipal de Música de Mataró, impartint classes de guitarra i orquestra de guitarres i co-organitzant la 1a Trobada de Guitarres de la zona 1 de l’ACEM a càrrec del professor Xavier Coll.