La Jove Orquestra Iluro, es va formar l’any 1997 i fins l’any 2020

L’any 1997 va començar com a conjunt instrumental de l’Aula de música Masafrets. L’any 1998, i amb ocasió de participar en el V Festival de Música dels Joves Europeus, celebrat a Barcelona, el grup instrumental es va ajuntar amb alumnes de l’escola de música Centre Catòlic i es va passar a dir Grup Instrumental Iluro.

L’any 1999, ja formada per estudiants de música de diferents centres de Mataró i el Maresme, i sota la direcció d’Isabel Medina, va passar a dir-se Jove Orquestra Iluro. al llarg d’aquest anys ha tingut altres directors com Pau Sola  i Jodi Lalanza

La Jove Orquestra Iluro va fer diversos concerts a Mataró i la comarca, ha participat en la campanya solidària A Mataró la música per Kosovo, ha actuat a l’Auditori de Barcelona, ha participat en la cantata L’ocell daurat i en el Poema de Nadal de Josep M. de Segarra.

Va participar diverses vegades en el  Festival de Música dels Joves Europeus: L’any 2004 en el  8è Festival, celebrat a Malmö (Suècia); l’any 2007 en el 9è Festival, celebrat a Pécs (Hongria), l’any 2009  en el 10è Festival, celebrat a Linz (Àustria) i en el 11è Festival que es va celebrar a la regió d’Emilia-Romagna (Itàlia), l’any 2016 al 12è Festival dels Joves Músics Europeus EMUSIK celebrat al País Basc i l’any 2018 al 13è Festival celebrat a Holanda

També va actuar en diferents concerts benèfics: en concerts de Nadal de la residència per a disminuïts físics del Pla d’en Boet,  a diferents residències de la comarca i a la Fundació Maresme . Va participar en diferents actes solidaris organitzats per l’Ajuntament de Mataró.