A la regió d’Emilia-Romagnalogo festival

Del 14 al 20 de maig, el Grup instrumental i vocal Iluro de l’Aula de Música Masafrets, format per 22 músics d’entre 12 i 25 anys, va viatjar a  Itàlia per a participar el 11è Festival dels joves músics Europeus.

Al Festival hi van participar 6000 joves músics de 25 països.

Vam visitar les ciutats de Bologna, Cremona, Parma, Ravenna, Cesenatico, Bagnacavallo i Cesena.

Vam fer dos concerts, un el dia 18 de maig al Teatre Comunale de Cesenatico i l’altre el 19 de maig al Teatre Goldoni de Bagnacavallo.

El repertori dels nostres concerts, va ser principalment de música Catalana de totes les èpoques i estils, per donar així a conèixer la nostra cultura. Des de  música medieval, amb fragments del Llibre Vermell de Montserrat, passant per varies cançons tradicionals Catalanes, una Sardana, un popurri de rock Català, i per acabar interpretarem un fragment del Amor Brujo de Manuel de Falla.

La Cerimònia d’inauguració del Festival es va fer al Palau d’esports de Ravenna, amb la discriminació d’algunes escoles ja que uns 200 músics , van haver de veure-la  en una  pantalla des d’una plaça de la ciutat.

En aquesta ocasió el Festival no va estar massa ben organitzat, manca d’assistència de públic als concerts, per manca d’informació  sobre el Festival a les diferents ciutats i pobles, els concerts només es van fer a llocs tancats i en moltes ciutats diferents, cosa que no va crear ambient de relació entre els grups participants.

La Cerimònia de clausura, es va fer a l’hipòdrom de Cesena i va ser l’única ocasió on es va poder viure ambient de Festival.

Aquest Festival està organitzat per l’Associació europea d’escoles de música, es fa cada 2 o 3 anys en una ciutat Europea diferent.

L’Aula de Música Masafrets ha participat anteriorment en altres Festivals: Àustria l’any 2009, Hongria l’any 2007, Suècia l’any 2004, Noruega l’any 2000, i Barcelona l’any 1998.